Cel mai luxos restaurant din sud-estul Europei se deschide in aprilie la Bucuresti. Heritage isi propune mai intai sa devina varful gastronomic si punctul de referinta al restaurantelor din Capitala. Pentru acest proiect si-au unit puterea financiara 20 de actionari, cei mai multi top-manageri in domeniul bancar. Dan Pascariu, presedintele HVB Tiriac, Radu Ghetea, presedintele Alpha Bank si totodata presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Roxana Moldovan, vicepresedintele ABN Amro Bank, Robert Rekkers, director general al Bancii Transilvania, si George Butunoiu, specialist in head-hunting, se regasesc pe lista celor cu dare de mana si initiativa, care au inceput, acum un an, acest proiect.
S-au investit 1,5 milioane de euro
"Investitia initiala a fost de 500.000 de euro, insa ne-am dat seama curand ca pentru un asemenea loc este nevoie de mult mai mult", declara George Butunoiu, initiatorul acestui proiect si unul dintre actionari. "Am ajuns curand sa depasim suma de un milion de euro, astfel ca am avut nevoie de sprijinul mai multor oameni. Noi, actionarii de la Heritage, am avut intotdeauna probleme cand am vrut sa iesim in oras la un restaurant, asa ca ne-am gandit sa facem un loc al nostru, in care sa ne simtim cat mai bine", adauga Butunoiu.
Eleganta interiorului nu frapeaza si nici nu duce spre un lux opulent. De design s-a ocupat Dimitri Brun, managerul restaurantului.
"Prin bucatarii pe care ii are, Heritage este deja cel mai bun restaurant din Bucuresti si din tara. Insa scopul nostru este sa fim primul restaurant din Europa de Sud-Est care ia o "Stea Michelin"", declara Dimitri Brun. Pentru a-si sustine spusele, ni-l prezinta pe David Contant, bucatarul-sef adus din Franta, de la un restaurant notat cu "Trei Stele Michelin". El reprezinta garantia gastronomiei de lux.
Noblesse oblige
Pe cele doua etaje ale cladirii din strada Polona au fost amenajate mai multe saloane. La primul nivel se gaseste zona fumatorilor: pianul, retras intr-un colt, asteapta sa-i fie "lustruite" clapele cu Chopin. O tanara atragatoare, imbracata elegant, ii conduce pe oaspeti la mese. Exista si un separeu in incaperea in care acum mai bine de 60 de ani se regasea cabinetul primului-ministru. Consiliul de ministri se intrunea in locul in care acum se servesc "coaste de miel din Noua Zeelanda, fripte in sos de Trufe Negre, cu crema spumoasa de Cartofi si Rosii confiate".
Preturile, deocamdata promotionale, variaza, insa ele sunt pentru oameni care stiu ca "noblesse oblige". Un "premiere assiette" (aperitiv) variaza intre 27 de lei (un "Cappuccino de Legume si Trufe") si 40 de lei ("Ton Mediteraneean in marinata de uleiuri fine"). Felul principal poate ajunge la 83 de lei (un "File de Taur Romanesc a la Beaujolaise, Mamaliga pripita si Varza de Bruxelles"), in timp ce desertul are un pret fix, de 45 de lei. Fireste ca mancarea trebuie stropita cu vinuri frantuzesti, alese cu grija dintr-o gama larga, "pour les connaiseurs". Pretul mediu al unei sticle ajunge la salariul mediu pe economie.
Integral in Evenimentul Zilei