In orasul aradean Pecica se va deschide, in 2007, un parc de afaceri, pentru a stimula activitatea agentilor economici, in special a intreprinderilor mici si mijlocii. Potrivit celor precizate, marti, de Iustin Cionca, primarul orasului Pecica, proiectul va fi finantat din fonduri structurale, dar si din fonduri locale si judetene, insa,majoritatea banilor vor veni de la Uniunea Europeana. "Este un proiect ambitios, in valoare de aproximativ 6,2 milioane de euro, iar utilitatea lui se va vedea in urmatorii ani. Proiectul va fi finantat din fonduri structurale, in proportie de 85 la suta, iar Guvernul Romaniei va contribui cu 13 la suta, urmand ca doi la suta sa fie contributiaadministratiei locale", a declarat Cionca.
Prin acest proiect, administratia locala a orasului aradean intentioneaza sa atraga un numar cat mai mare de investitori. In acest sens, ca o prima facilitate se vor oferi spatii de productie cu o chirie modica, pe o perioada de inchiriere cuprinsa intre 3 si 5 ani. Dupa ce firmele isi vor consolida afacerea ele vor fi mutate in Zona Industriala din Turnu, urmand ca locul lor sa fie luat de alti debutanti in afaceri. "Vom infiinta o comisie care va evalua perioada de timp cat va ramane fiecare firma in Parcul de Afaceri. Evaluarea se va face in functie de numarul de angajati, de profilul societatii, de cifra de afaceri", a mai precizat Iustin Cionca.
O alta facilitate pe care o va oferi Parcul de Afaceri din Pecica va fi infiintarea unei echipe complete pentru servicii, care se va ocupa de intocmirea evidentelor contabile, de intocmirea proiectelor si de asistenta juridica. "Majoritatea firmelor care vor veni in acest Parc o vor face pentru a-si micsora cheltuielile, astfel incat sa ramana cat mai mult capital pentru investitii si dezvoltare. Oferirea acestor servicii «la pachet» va putea fi continuata si dupa ce societatea se va muta in Zona Industriala Turnu", a maiadaugat primarul orasului Pecica.
Prin infiintarea Parcului de Afaceri de la Pecica se doreste si initierea unei colaborari stranse intre comunitate si autoritatile locale. Astfel, comunitatea va putea sa isi intocmeasca o strategie a dinamicii fortei de munca, prin care sa pregateasca muncitori calificati in domeniile in care se impune. "Intr-o strategiecomuna care vizeaza administratia locala, comunitatea si agentii economici vom putea sa scolarizam viitorii muncitori in domenii care se vor cere pe piata muncii. Administratia locala va suporta costurile scolarizarii iar agentii economici se vor obliga sa le asigure conditii pentru a-si desfasura perioada de practica si, apoi, un loc de munca. Credem ca e o situatie convenabila atat pentru administratie, cat si pentru angajatori", a conchis Iustin Cionca.
NewsIn