Reprezentanti ai autoritatilor si organizatiilor din industria alimentara participa, joi, la expo-conferinta "Produsul romanesc", organizata la Clubul Diplomatic din Capitala.
In cadrul dezbaterilor vor sustine discursuri: Dorin Cojocaru - presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Danut Pale - vicepresedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Marius Parvu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Georgiana Jelescu - NSF Romania, Maria Turtoi - profesor universitar la Universitatea Galati, Gheorghe Turtoi - director de vanzari GEA Romania, Nastasia Belc - director general IBA, Robert Chioveanu - sef serviciu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Stefan Padure - presedintele Asociatiei Presei Agricole din Romania (APAR) si Ioan Ladosi - presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR).
Printre temele de discutie se vor afla: initiativele legislative care au ca scop sprijinirea produsului romanesc si a producatorilor din Romania, ce trebuie sa stie producatorul roman pentru a evita publicitatea mincinoasa sau retragerea de la raft, de la frauda alimentara la integritate alimentara, greseli de etichetare a produselor alimentare romanesti.
Sursa: Agerpress
http://www.banknews.ro/stire/84028_expo-conferinta_produsul_romanesc,_organizata_joi_la_bucuresti.html