BankNews.ro - The Business Republic

Donald Trump, definitia succesului in afaceri
| Data Publicarii: 08-01-2007

Donald Trump este eroul propriului show de televiziune, are o avere de miliarde de dolari, renume, un parfum care ii poarta numele si o sotie superba - Melania Knauss, de origine slovena. Donald este astazi presedintele consiliului de administratie al organizatiei Trump, companie care are peste 15.000 de angajati. Compania sa este astazi cel mai mare jucator de pe piata operatorilor hotelieri, acesta detinand hoteluri de lux precum Trump Palace, Hotelul International Trump, Seven Springs Mansion ori Plaza Hotel. Mai mult, miliardarul american este cel care a construit cel mai luxos cazino-hotel din lume: Trump Taj Mahal.

Donald John Trump s-a nascut pe 14 iunie 1946 in Queens, New York. Pe cand avea treisprezece ani, parintii sai, Mary MacLeod Trump, nascuta in Scotia, si Fred Trump, l-au trimis pe Donald sa studieze in cadrul Academiei Militare din New York in speranta ca energia micutului Trump va fi dezvoltata intr-o maniera pozitiva.

Lucrurile au evoluat peste asteptari. PE perioada studiilor, Trump a obtinut mai multe premii academice, dar s-a dezvoltat si pe latura sportiva practicand cu rezultate exceptionale soccerul, fotbalul american si baseball (a fost chiar capitanul echipei in 64'). Ted Dobias, antrenorul echipei de baseball si totodata o figura emblematica a lumii sportive, l-a premiat pe Donald cu distinctia 'Premiul Antrenorului 64').

Donald Trump a urmat vreme de doi ani cursurile Universitatii Fordham, ulterior transferandu-se la Wharton School din cadrul Universitatii din Pennsylvania. Imediat dupa absolvire in 1968 cu o diploma in finante, s-a alaturat companiei imobiliare condusa de tatal sau.

In cartea sa, Art of the Deal, Trump povestea despre educatia sa: "Dupa ce am absolvit Academia Militara NY in 1964 m-am gandit serios sa urmez cursurile unei facultati de regie si film. In cele din urma am hotarat ca real estate-ul reprezinta pentru mine un business veritabil."

Trump facea bani din orice propietate. Astfel, el si-a transformat casele de vacanta in afaceri profitabile. Resedinta sa din Palm Beach a devenit club privat, cu o taxa de intrare de 100.000 de dolari si o taxa anuala de 6.500 de dolari.

Donald Trump a fost si aproape de pragul falimentului. In 1993, a ajuns in situatia in care cazinourile sale erau pline de datorii, cea mai mare parte a proprietatilor imobiliare fiind pierdute. Colapsul profesional il urmarea pe Trump. Insa familia i-a a oferit sprijinul financiar de care a avut nevoie pentru a trece prin acea dificila perioada.

Dupa zece ani, Donald a trecut de la agonie la extaz. Succesul serialului "The Apprentice", difuzat de canalul American NBC si urmarit de zeci de milioane de telespectatori, i-au ridicat cota de popularitate a lui Donald Trump.

Cu succese depline in real-estate si televiziune, Trump a reusit in marketing prin extensia brandului Trump si in alte domenii. Astfel, americanul a creat o serie de produse de succes precum colectia de imbracaminte pentru barbati Donald J. Trump, apa minerala Trump Ice, cartea "How to Get Rich" sau "Arta Parului", vodca Trump sau revista Trump.

Cele sapte principii ale lui Donald Trump

1. Trebuie sa ai din nastere suficienta inteligenta.
2. Trebuie sa-ti placa ceea ce faci.
3. Nu abandona niciodata ceea ce ai inceput.
4. Increderea in sine este cea mai importanta.
5. Divide et impere - Dezbina si cucereste.
6. Trebuie sa-ti pastrezi calmul in majoritatea situatiilor.
7. Trebuie sa fii loial.

Wall-Street.ro

http://www.banknews.ro/stire/8107