Masura de ridicare a masinilor parcate neregulamentar va fi intrudusa de Primaria Municipiului Bucuresti insa valoarea amenzii va fi de circa 300-400 de lei noi pe zi, fata de 1000 de lei cat prevedea initial proiectul de hotarare, a declarat, miercuri, Adriean Videanu. "Chiar eu am scos acel proiect de pe ordinea de zi, din cauza faptului ca valoarea amenzii era foarte mare in raport cu puterea de cumparare de astazi. Trebuie sa tinem cont de posibilitatile de plata ale bucurestenilor", a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.
In opinia primarului general, suma de zece milioane de lei vechi este prea mare in raport cu castigurile medii ale unui bucurestean.
Acesta si-a exprimat intentia de a corela cuamtumul amenzii cu puterea de cumparare in asa fel incat sa gaseasca o cale de mijloc intre cele doua extreme reprezentate de "aducerea la disperare a cetateanului" si "incurajarea acestuia de a incalca legea".
Primarul general a mentionat ca va supune cat mai curand la vot acest proiect de hotarare Consiliului General al Municipiului Bucuresti. "Odata aprobata aceasta hotarare va deveni obligatorie pentru toate sectoarele Bucurestiului", a conchis Videanu.
Masinile vor fi ridicate si transportate in spatii special amenajate insa nu mai departe de sapte kilometri fata de locul de unde a fost ridicat vehiculul. Pentru a le putea recupera, pe langa amenda care va fi achitata politistilor rutieri, propietarii vor trebui sa achite taxa de eliberare in valoare de trei sau patru milioane de lei vechi pentru fiecare zi in care masina va sta in "garajele" municipalitatii, cat si contravaloarea operatiunilor de ridicare, transport si depozitare.
Potrivit proiectului de hotarare, masinile vor fi ridicate daca sunt stationate pe strazile Drumul Taberei, Brasov, Doamna Ghica, Lucretiu Patrascanu, Sos.Bucuresti - Ploiesti, Sos. Kiseleff, B-dul Bucurestii Noi, B-dul Ion Mihalache, B-dul Marasesti, B-dul Expozitiei, Sos.Chitila, Calea Grivitei, Sos. Virtutii, B-dul Iuliu Maniu, Drumul Taberei, B-dul Timisoara, Calea Rahovei, Calea 13 Septembrie, B-dul Ghencea, Sos. Giurgiului, B-dul Camil Ressu, B-dul Theodor Pallady, B-dul Nicolae Grigorescu, B-dul Constantin Brancusi, Sos. Pantelimon, Sos. Iancului, B-dul Ferdinand, Sos. Colentina, B-dul Lacul Tei.
Si cei care parcheaza in zonele delimitate de strazile Turda, B-dul Maresal Averescu, B-dul Maresal Prezan, B-dul Aviatorilor, B-dul Mircea Eliade, strada Ceaikovski, strada Barbu Vacarescu, Sos. Stefan cel Mare, Sos. Mihai Bravu, Calea Vacarestilor, Sos. Oltenitei, Sos. Viilor, strada Constantin Istrate, Sos. Progresului, strada Geniului, Sos. Grozavesti, Sos. Orhideelor, Calea Giulesti si de Pasajul Grant vor fi amendati.
Nici masinile care blocheaza " parcajele de resedinta si cele din fata magazinelor, precum si cele care " incalca restrictiile temporare de aprovizionare sau stationare" nu vor scapa de regula care va fi impusa de Municipalitate, daca va fi aprobata de consilieri, de la inceputul anului 2007.
Autovehiculele vor fi ridicate numai de firme specializate, care vor fi stabilite de reprezentantii Primariei Capitalei. Operatorii care doresc sa efectueze un asemenea serviciu trebuie sa depuna o cerere la Directia de Transporturi si Sistematizarea Circulatiei, din cadrul Primariei Generale.
Sursa: NewsIn