Doar opt firme de asigurare (fata de 13 in 2009) mai vand in acest moment RCA la un nivel demn de luat in seama, iar unele dintre ele reduc serios turatia. Ce inseamna asta? Preturi mai mari pentru clienti.
A fost primul an, dupa multa vreme, cand unei societati de asigurare i-a fost ridicata licenta de a vinde RCA din cauza neregulilor constatate la plata daunelor. A fost primul an, dupa multe vreme, in care autoritatea de supraveghere a emis o norma care sa vizeze in mod direct pretul cu care se vinde polita RCA.
In 2013, o societate importanta, cu traditie pe segmentul RCA, si-a redus la minimum activitatea si alte doua au decis sa faca un pas serios inapoi. Dupa primele noua luni ale anului, o singura societate de asigurare raporta cresteri de doua cifre ale vanzarilor de polite obligatorii. Daca situatia s-a mentinut in ultimele trei luni, vom avea o premiera din acest punct de vedere si la nivelul intregului an.
Nu in ultimul rand, a fost anul in care despagubirile acordate de instante pentru familiile victimelor din accidente rutiere au ajuns sa depaseasca frecvent un milion de euro, iar datoriile pe care firmele de asigurari le-au acumulat intre ele, sub forma de regrese, au depasit 30 de milioane de euro.
Colac peste pupaza, doua nume grele din piata reasigurarilor au decis tot anul trecut, sa paraseasca Romania, dand de gandit si altor companii din domeniu si provocand o reactie logica de scumpire a costurilor reasigurarii.
Integral pe Capital.ro
http://www.banknews.ro/stire/70493_cel_mai_fierbinte_an_din_istoria_asigurarilor_rca.html