Codul insolventei, adoptat de Guvern la inceputul acestei luni, va intra in vigoare vineri. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, arata, in 21 octombrie, ca scopul noului Cod al insolventei este acela de a preveni situatiile in care societatile debitoare s-ar sustrage de la plata obligatiilor folosind o perioada lunga de timp in care devin intangibile prin simpla intrare in procedura de insolventa si eventual prin derularea unui plan de reorganizare.
Noua reglementare creeaza premisele legale ale unei proceduri de insolventa care asigura echilibrul intre interesele creditorilor si cele ale debitorilor, a declarat Cazanciuc, la inceputul acestei saptamani, la dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor a motiunii initiate de grupurile parlamentare ale PP-DD si PDL.
Referitor la executarea silita individuala ca modalitate de recuperare a creantelor curente, ministrul Justitiei a aratat ca, desi ea prevede obligatia achitarii datoriilor curente, de cele mai multe ori debitorii au ignorat plata creantelor curente, ajungandu-se la situatia paradoxala in care creantele nascute in cursul procedurii de insolventa sunt mai mari decat cele inscrise la masa credala.
Plenul Camerei Deputatilor dezbate luni prima motiune simpla depusa in aceasta sesiune parlamentara. Motiunea initiata de grupurile parlamentare ale PP-DD si PDL poarta numele 'Opriti institutionalizarea inchizitiei audiovizualului si manipularea democratiei'.
Integral in Economica.net
http://www.banknews.ro/stire/70167_codul_insolventei_intra_de_astazi_in_vigoare.html