Ardelenii casatoriti care au intre 26 si 40 de ani si sunt casatoriti au semnat aproape 50.000 de contracte de economisire-creditare cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), arata datele publicate de banca. Jumatate din clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt din Transilvania, in vreme ce persoanele din Muntenia si Moldova reprezinta cate o cincime din numarul total al clientilor bancii. Doar 3% din contractele bancii sunt incheiate de dobrogeni, in vreme ce bucurestenii detin o pondere semnificativa de 7% din totalul clientilor bancii.
Circa 40% dintre cei care si-au facut contracte de economisire-creditare la Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt adulti, cu varsta intre 26 si 40 ani, in vreme ce 32% dintre ei au intre 41 si 60 ani. Tinerii sub 25 ani reprezinta 22% din totalul clientilor bancii, in vreme ce persoanele de peste 60 ani au o pondere de doar 6% din numarul total de clienti ai RBL.
Cei mai multi clienti ai bancii (58%) sunt casatoriti, in vreme ce 33% sunt necastoriti. Persoanele divortate reprezinta 4% din clientii RBL, iar persoanele vaduve - 2% din totalul clientilor bancii.
Raiffeisen Banca pentru Locuinte are, in prezent, aproape 100.000 de contracte de economisire-creditare, iar valoare totala a acestora reprezinta echivalentul in lei a circa 500 milioane euro.
Banca a inceput sa acorde, la sfarsitul lunii septembrie, credite cu dobanda anuala de 6% si a aprobat, pana in prezent, in jur de 40 de credite.
Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Raiffeisen Banca pentru Locuinte este detinuta de Raiffeisen Bank Romania si Schwäbisch Hall-Germania care au, fiecare, cate 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35% din participatii. Capitalul social al bancii este in prezent echivalentul a 25 milioane de euro, iar activele bancii au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la circa 63,5 milioane euro.
Sursa: NewsIn