Miscarea Populara va fi inregistrata marti ca partid politic, urmand sa fie condusa pana la primul Congres de catre deputatul Eugen Tomac.
"Maine (marti n.r.) depunem actele pentru inregistrarea partidului. Pana la organizarea Congresului, voi coordona activitatea", a declarat luni, pentru AGERPRES, Eugen Tomac.
Tomac si-a inaintat vinerea trecuta in scris demisia din Partidul Democrat Liberal (PDL, in Opozitie), document in cuprinsul caruia a multumit colegilor si conducerii formatiunii pentru colaborarea avuta.
Partidul Miscarea Populara (PMP) ar urma sa promoveze si sa sustina 15 obiective principale in plan politic, economic, social si administrativ, proiecte anuntate la finele lunii mai de Fundatia Miscarea Populara.
La 26 mai, FMP anunta printr-un comunicat de presa ca in urma consultarilor publice avute cu aderentii Fundatiei s-au conturat 15 obiective principale pe care la va sustine Partidul Miscarea Populara (PMP).
PMP urmeaza sa sustina in plan politic consolidarea parcursului de integrare europeana si euroatlantica a Romaniei, fixarea prin Constitutie a numarului de parlamentari la maxim 300 si a unei singure camere parlamentare, introducerea votului prin corespondenta pentru toti alegatorii.
Demersul economic al PMP vizeaza limitarea prin Constitutie a deficitului bugetar la 3% din PIB si a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB, alocarea anuala din bugetul de stat a minim 10% pentru investitii, reducerea impozitelor si nivelului contributiilor sociale si stabilirea unor raporturi intre salarii si pensii care sa stimuleze munca, privatizarea sau management privat pentru toate proprietatile statului care nu au importanta strategica, deduceri de taxe pentru angajarea tinerilor si pentru tinerii sub 35 de ani care incep prima afacere, cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene prin constituirea unei singure entitati guvernamentale care sa gestioneze direct toate programele operationale in perioada bugetara 2014-2020.
Partidul Miscarea Populara va sustine, totodata, in plan social, reducerea drastica a fraudelor si erorilor din sistemul de plata a taxelor si impozitelor, dar si de distribuire a pensiilor, ajutorului de somaj si altor drepturi sociale prin informatizarea si integrarea tuturor acestor sisteme, conditionarea acordarii ajutoarelor sociale in cazul celor apti de munca de prestarea unor zile de munca in folosul comunitatii.
Cat priveste sistemul public, PMP va avea in vedere debirocratizarea si depolitizarea administratiei publice, sistemului de educatie si de sanatate si regiilor autonome; titularizarea angajatilor din sistemul public strict pe baza de merit, prin concursuri corecte, scoase de sub controlul politicului.
Un alt obiectiv anuntat al PMP este cel de a sprijini regionalizarea, descentralizarea si eficientizarea sistemului administratiei publice prin comasarea judetelor si comunelor mici, nesustenabile economic, pe ideea ca Romania trebuie sa ajunga in timp la maxim o mie de primarii.
In ceea ce priveste agricultura, PMP are ca obiectiv incurajarea productiei interne de alimente si facilitarea accesului direct al micilor producatori la consumatorii din marile orase, precum si crearea unui sistem de centre de colectare si depozitare a produselor agricole, in special legume si fructe.
Totodata, PMP, prin programul politic anuntat de FMP la 26 mai, si-a propus modernizarea mediului rural printr-un program prioritar de facilitare a accesului la apa curenta, canalizare, gaze naturale si energie electrica.
Sursa:AGERPRES
http://www.banknews.ro/stire/68849_miscarea_populara_va_fi_inregistrata_marti_ca_partid_politic.html