BankNews.ro - The Business Republic

GREVA GENERALA in SANATATE. Medicii ameninta cu DEMISII in BLOC
Actualitate | Data Publicarii: 20-06-2013

Sindicalistii din sistemul de sanatate anunta proteste de amploare si ameninta cu demisia in bloc. Spitalele din Romania ar putea fi inchise. Sindicalistii din sanatate anunta proteste de amploare, care ar putea merge pana la demisia in bloc si, deci, inchiderea spitalelor din tara. 

Acestia au spus: "Nu mai suportam sa fim batjocoriti" si "Ne-a ajuns cutitul la os". Ei anunta ca vor incepe cu adunari, pentru a continua cu marsuri, greve si, in ultima instanta, demisia in bloc. 

Medicii cer marirea salariilor pentru medicii rezidenti, echivalent acum cu 200 de euro, dar sunt nemultumiti de toate salariile din sistem. 

Ministrul Nicolaescu sustine ca nu exista bani pentru a majora aceste salarii. Ca au fost majorate dupa ce premierul Boc le redusese cu 25 la suta, dar ca in acest an nu exista buget, spune corespondentul Realitatea TV. 

In urmatoarele doua saptamani se va constitui o asociatie care va uni toti salariatii din sistemul sanitar, urmand ca din luna iulie sa demareze aceste miscari de protest.

Sursa: Realitatea.net

http://www.banknews.ro/stire/68439_greva_generala_in_sanatate_medicii_ameninta_cu_demisii_in_bloc.html