Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Eco-Rom Ambalaje, prin intreprinderea sociala Eco-Social Bucuresti, au organizat marti, 11 iunie, Seminarul de responsabilizare si implicare a comunitatilor locale privind oportunitatile oferite de antreprenoriatul social pe piata muncii din Bucuresti si Ilfov si solutii de gestionare a deseurilor reciclabile.
Evenimentul a avut loc la Club Fabrica din Bucuresti, unde se afla si sediul intreprinderii sociale, care are ca scop sustinerea persoanelor vulnerabile din punct de vedere economic si social prin crearea de locuri de munca. Participantii au fost reprezentanti ai autoritatilor publice, ai mass media, ONG-uri, designeri si studenti.
Interventiile in cadrul seminarului au fost oferite de Liviu Mihaiu, Presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Dan Barbulescu, Director Executiv (SDD), Liliana Nechita, Director Operatii Eco-Rom Ambalaje si Oana Neneciu, coordonator Eco-Social Bucuresti.
Eco-Social Bucuresti isi propune sa comercializeze produse obtinute prin reciclare creativa a deseurilor de mari dimensiuni si mobila veche si refolosirea deseurilor de ambalaje, integrand in acelasi timp pe piata muncii persoane din grupuri sociale defavorizate.
Misiunea intreprinderii sociale consta in crearea de locuri de munca destinate persoanelor vulnerabile din punct de vedere economic si social in domeniul colectarii, reconditionarii si comercializarii on-line a produselor.
Intreprinderea sociala va functiona sub forma unui atelier de tamplarie si o platforma de presare deseuri de ambalaje. Atelierul va asigura reconditionarea si restaurarea mobilierului vechi, dezasamblarea pieselor de mobilier care nu pot fi reconditionate si construirea unor noi obiecte din resturi. Obiectele rezultate vor fi produse premium, de colectie, cu sprijinul designerilor dar si produse chilipir, accesibile persoanelor cu venituri mici. Cu ajutorul liniei de presare deseuri din ambalaje, Eco-Social va identifica si curata zone problematice in ce priveste infrastructura de colectare separata a deseurilor.
”Atelierul de tamplarie s-a nascut dintr-o necesitate. In Bucuresti nu exista niciun centru de colectare si nici posibilitati de colectare a obiectelor de mobilier vechi, pentru ca operatorii de salubritate nu au obligatia sa ridice astfel de deseuri”, a aratat Dan Barbuescu, Manager de proiect.
”Si capitalistii cei rai si capitalistii cei buni si ecologistii au ajuns la un numitor comun: crearea de locuri de munca, pentru sustinerea cresterii economice, iar aceasta este si misiunea noastra in cadrul intreprinderii sociale, dar, in economia sociala, crearea locurilor de munca nu se face cu monopol, nu cu distrugerea unor regiuni, nu cu sclavagism in relatiile de productie, ci se face de oameni pentru oameni", a declarat Liviu Mihaiu, Presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.
Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator initiat si coordonat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu SC Eco-Rom Ambalaje SA. cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ”Investeste in oameni!.
Mai multe informatii despre proiect: www.eco-social.ro
http://www.banknews.ro/stire/68337_eco-social_bucuresti_da__o_noua_viata_deseurilor.html