BankNews.ro - The Business Republic

De unde incaseaza asiguratorii cei mai multi bani
Finante-Banci | Data Publicarii: 03-06-2013

Politele de raspundere civila auto (RCA) si cele property sunt singurele clase mari de asigurari care au inregistrat subscrieri in crestere in primul trimestru, cu un avans de 10% si respectiv 4%. Veniturile din polite RCA au ajuns la 677 milioane de lei dupa primele trei luni, respectiv 40% din totalul subscrierilor din asigurari generale.

La polul opus se situeaza asigurarile Casco si politele de raspundere civila generala, cu un minus de 7% si respectiv 39%. Primele trei luni din acest an nu au fost de bun augur pentru piata de asigurari, care a revenit pe minus, subscrierile pe segmentul asigurarilor generale cumuland 1,7 miliarde de lei. Scaderea a fost de 1,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Analiza subscrierilor pe clasele mari de asigurari arata ca vanzarile de polite de raspundere civila generala au consemnat cel mai accentuat declin dupa ce in anii anteriori segmentul a avut cea mai buna dinamica a incasarilor din prime. Cu o pondere a subscrierilor de peste 60% in total piata, politele auto domina in continuare industria asigurarilor. Un segment pe care asiguratorii au raportat cresteri in perioada ianuarie-martie este cel al asigurarilor de incendiu si calamitati naturale, in buna masura polite de asigurare a locuintelor.

Sursa: ZF.ro

http://www.banknews.ro/stire/68209_de_unde_incaseaza_asiguratorii_cei_mai_multi_bani.html