Bancile ofera unele dintre cele mai proaste cotatii valutare din piata. Toata lumea stie acest lucru, dar pentru mai multa siguranta sau din comoditate multi romani aleg sa isi schimbe banii pentru rata, chirie sau alte nevoi tot la banci. De la ce suma minima poti sa obtii un curs negociat si sa speri astfel la un profit din miscarile mai agresive ale cursului de schimb?
Fiecare miscare mai agresiva a cursului de schimb, mai ales cand este vorba de o apreciere spectaculoasa a leului, ne pune pe ganduri si ne incurajeaza sa schimbam repede banii in euro, pentru a economisi, cu gandul ca aprecierea leului nu va fi de durata, sau doar pentru ca peste cateva zile mai vine o rata sau o chirie.
La prima vedere poate fi o strategie buna, dar trebuie sa tinem cont de cursurile afisate de banci, care de cele mai multe ori au un spread (diferenta intre cursul de vanzare si cel de cumparare) foarte mare. Practic, un client care fuge la o banca cu gandul ca leul s-a apreciat si cumpara moneda europeana cu gandul sa economiseasca risca sa piarda mai mult din schimbul valutar.
Rationamentul este justificat daca aveti oricum de facut plati in euro in fiecare luna, motiv pentru care orice scadere a cursului de vanzare va avantajeaza.
Integral in Wall Street
http://www.banknews.ro/stire/65070_putem_profita_de_cotatiile_valutare_ale_bancilor_negociaza-ti_cursul.html