Sistemul bancar din Romania a trecut si va continua sa treaca printr-un proces de restructurare a activitatii, fapt care a condus atat la diminuarea semnificativa a retelelor de unitati, cat si a cererii de pe piata trainingului financiar-bancar. Subsecvent, bugetele destinate in acest scop la nivelul institutiilor de credit s-au redus dramatic, iar tendinta se va manifesta si pe parcursul anului 2013.
In acest context, s-a impus si restructurarea Institutul Bancar Roman (IBR), a carui principala misiune este formarea si perfectionarea profesionala continua a personalului din cadrul sistemului financiar bancar. Acest proces de adaptare la noile conditii si constrangeri in care evolueaza sistemul bancar necesita, pentru functionarea in conditii de eficienta, masuri de reducere a costurilor si de crestere a veniturilor, inclusiv prin diminuarea costurilor cu personalul.
In acest moment preocuparea centrala a IBR este legata de valorificarea reputatiei Institutului decurgand inclusiv din colaborarea cu specialisti de prestigiu din BNR si bancile comerciale si din recunoasterea de catre autoritati nationale si internationale a certificarilor si diplomelor eliberate de IBR .
O atentie deosebita este acordata reorientarii ofertei de training catre programe cu inalte standarde de calitate referitoare la noua arhitectura a sistemului financiar european si noile reglementari ale UE in domeniul bancar, precum si spre programe care sa vina in intampinarea cerintelor bancilor comerciale cu privire la reprofesionalizarea resursei umane.
Reamintim ca IBR a fost infiintat in anul 1991 intr-un moment cheie al reconstructiei sistemului bancar romanesc, fiind ani la randul un ingredient esential al procesului de dezvoltare a pregatirii si perfectionarii profesionale in domeniul financiar-bancar.
Comunicat de presa
http://www.banknews.ro/stire/64789_institutul_bancar_roman_se_restructureaza.html