BankNews.ro - The Business Republic

NEGOCIERE PE MINISTERE. Care va fi componenta viitorului guvern
Politica | Data Publicarii: 17-12-2012

Viitorul Guvern va avea 22 de mandate, incluzand ministrii-delegati, structura urmand sa fie organizata astfel incat cei mai multi ministri sa aiba un corespondent direct in portofoliile din Comisia Europeana.

Anuntul a fost facut de actualul sef al Executivului, Victor Ponta. Posturile vor fi impartite in mod egal intre Alianta de Centru- Dreapta, formata din PNL si PC, si Alianta de Centru Stanga, adica PSD si UNPR.

La nivelul Uniunii Social Liberale se poarta inca negocieri cu privire la structura si componenta viitorul Executiv. Liderii USL nu au ajuns la un consens nici in ceea ce priveste ministerele alocate fiecarui partid in parte. Portofoliile disputate sunt cele de la Ministerul Finantelor si al Bugetului, precum si Ministerul Apararii.

Finantele sunt dorite atat de social-democrati, cit si de national-liberali, in vreme ce Apararea este disputata de PNL si UNPR. Deocamdata, toate partidele se multumesc sa faca targuieli si calcule. Daca liberalii obtin Ministerul de Finante, ar trebui sa cedeze un alt portofoliu. Cel mai probabil Ministerul Apararii, pe care Victor Ponta l-a promis deja liderului UNPR, Gabriel Oprea.

Integral in Digi24.ro

http://www.banknews.ro/stire/64609_negociere_pe_ministere_care_va_fi_componenta_viitorului_guvern.html