BankNews.ro - The Business Republic

Consultarile pentru desemnarea premierului s-au incheiat dupa aproximativ 30 de minute
Politica | Data Publicarii: 17-12-2012

Consultarile de la Palatul Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si reprezentantii partidelor parlamentare si ai minoritatilor nationale din Parlament s-au incheiat dupa aproximativ o jumatate de ora.

Seful statului s-a consultat luni cu formatiunile parlamentare, in vederea desemnarii viitorului premier. In acest sens, presedintele Basescu a trimis vinerea trecuta scrisori de invitatie tuturor liderilor formatiunilor care alcatuiesc noul Parlament, ca urmare a alegerilor legislative ce au avut loc pe 9 decembrie. 

La consultari au fost invitati maximum cinci reprezentanti de la fiecare partid politic si, respectiv, ai minoritatilor nationale. 

Uniunea Social Liberala (PSD, PNL, PC, UNPR) a avut patru reprezentanti la consultarile de la Palatul Cotroceni, cate unul de la fiecare partid component, acestia fiind premierul Victor Ponta, presedintele PC Daniel Constantin, secretarul general al PNL Eduard Hellvig si presedintele UNPR, Gabriel Oprea. Presedintele PNL, Crin Antonescu, anuntase deja ca nu va merge la consultarile de la Cotroceni, aratandu-se deranjat ca Traian Basescu a invitat toate formatiunile la aceeasi ora. 

Delegatia PDL la consultarile de la Cotroceni a fost compusa din liderul formatiunii, Vasile Blaga, prim-vicepresedintii Cezar Preda, Mihai Stanisoara, secretarul general Gheorghe Flutur si vicepresedintele Anca Boagiu. 

Dan Diaconescu a anuntat, zilele trecute, ca va face parte si el din delegatia PP-DD care va merge la consultari, declarand ca ii va cere demisia lui Traian Basescu in cazul in care il va desemna premier pe Victor Ponta. 

UDMR a fost reprezentata la consultarile cu seful statului de presedintele formatiunii, Hunor Kelemen, presedinta CRU, Biro Rozalia, vicepresedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, presedintele alesilor locali, Borboly Csaba, si secretarul general al UDMR, Kovacs Peter. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/64600_consultarile_pentru_desemnarea_premierului_s-au_incheiat_dupa_aproximativ_30_de_minute.html