BankNews.ro - The Business Republic

Cum vor arata noile bancnote euro
Finante-Banci | Data Publicarii: 17-12-2012

Banca Centrala Europeana (BCE) va introduce in circulatie noi bancnote, cu elemente noi de siguranta. Elementul comun al noii serii de bancnote va fi portretul zeitei Europa (din mitologia greaca, care a dat numele continentului nostru), atat in filigran, cat si in holograma, informeaza BCE.

Prima bancnota din noua serie va fi cea de 5 euro, care va fi prezentata in ianuarie 2013 si va fi introdusa in circulatie in toate cele 17 state din zona euro pana in luna mai.

 Daca bancnota este inclinata, pe banda de culoare argintie se contureaza portretul Europei, identic cu cel din filigran. Banda include, de asemenea, o fereastra si valoarea nominala a bancnotei.

 Daca bancnota este privita spre o sursa de lumina, o imagine latenta devine vizibila, redand portretul Europei, valoarea nominala a bancnotei si o fereastra.

De asemenea, atunci cand bancnota este inclinata, numarul stralucitor creeaza un efect luminos care se deplaseaza in sus si in jos. Numarul isi schimba culoarea din verde-smarald in albastru-inchis.

Noua serie de bancnote, denumita "Europa”, este a doua care se emite de la lansarea monedei euro, in 2002.

Integral pe InCont.ro

Sursa foto: http://www.noile-bancnote-euro.eu

http://www.banknews.ro/stire/64599_cum_vor_arata_noile_bancnote_euro.html