La prima vedere micile scapari financiare nu par sa ne afecteze prea mult, pe termen lung insa pot duce la adevarate gauri in buget. Exista cateva schimbari pe care le putem face pentru a transforma cheltuielile in economii. The Independent a intocmit lista acestor trucuri.
Loializarea
Politicile bancare se bazeaza adesea pe apatia clientilor, carora le este mai usor sa ramana fideli aceleiasi institutii. Dar cautarile mai amanuntite pentru cea mai buna oferta de pe piata pot aduce uneori castiguri importante.
Neverificarea conturilor
Putini dintre noi isi verifica suficient de des situatia economica. O urmarire mai atenta a cheltuielilor pe care le facem ne-ar putea crea insa o mai buna imagine de ansamblu asupra conturilor personale.
"Ar trebui sa avem o idee clara despre ce ne intra si ne iese din cont in fiecare luna", spune Kevin Mountford, directorul departamentului bancar de la portalul de business MoneySupermarket.
Renuntarea la cash
Oamenii renunta incet, incet la plata cash, mai ales ca folosirea cardului de credit devine tot mai usoara si mai la indemana. Pericolul din spatele acestui obicei este dificultatea de a urmari tranzactiile pe care le facem cu cardul, existand riscul sa realizam prea tarziu ca am cheltuit mai mult decat ne puteam permite.
Neprioritizarea datoriilor
Diferitele tipuri de credit costa diferit: imprumuturile de student si cele pentru casa sunt de obicei mai usor de rambursat decat cele personale si de pe cardurile de credit. Greseala pe care cei mai multi oameni o fac este ca aleg sa plateasca datoriile mai mici primele, in detrimentul celor mai importante.
Plati amanate
Emitatorii de carduri prefera clientii care returneaza lunar suma minima din banii datorati. In acest fel insa, datoria se va extinde pe o perioada mai mare, iar creditul facut va continua sa acumuleze dobanda.
Integral pe InCont.ro
http://www.banknews.ro/stire/63585_obiceiuri_financiare_care_ne_pot_costa_o_avere.html