Dezvoltarea afacerilor imobiliare, in special cele rezidentiale si de birouri, atrage tot mai multe surse de finantare, iar concurenta pe piata bancara ieftineste creditele si coboara dobanzile, a declarat directorul general adjunct al BRD, Petre Bunescu. "Bancile cauta sa atraga surse pentru a sustine acest efort, lucru care se vede pe piata emisiunilor de obligatiuni. Aceasta puternica dezvoltare imobiliara va atenua in timp diferenta dintre puterea de cumparare a populatiei si preturi, pana cind, la un moment dat, se va ajunge la o aplatizare a crestereii de preturi", a aratat acesta in deschiderera Targului de case si proprietati Real Bucharest.
Desi depune eforturi pentru a sustine prin dezvoltarea infrastructurii aceasta dezvoltare, municipalitatea are foarte mult de recuperat, in special in ceea ce priveste segmentul de infrastructura veche care trebuie reabilitata, a afirmat directorul directiei transporturi din Primaria municipiului Bucuresti, Gheorghe Udriste.
"In prezent dezvoltam zone noi de infrastructura stradala. Punem pret pe dezvoltarea transportului public, in mod prioritar, in defavoarea celui privat", a precizat acesta.
De la 1 ianuarie, cetatenii vor putea sa contracteze credite si la banci din afara tarii, a explicat in acelasi context, intr-o declaratie de presa, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Radu Zilisteanu. "Acestea isi vor deschide probabil doar birouri de reprezentanta in Romania, pentru a nu fi obligate sa se supuna legislatiei romanesti, respectiv normelor BNR, cee a ce va oferi acces la credite cu dobanzi mai mici, a spus oficialul ARAI.
Targul de case si proprietati se desfasoara in perioada 12-15 octombrie si reuneste ofertele a circa zece institutii financiare si 14 companii imobiliare.
Redactia BankNews.ro