BCR Banca pentru Locuinte a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, un profit in 2011 de peste 11,98 milioane lei, de 6 ori mai mare, fata de anul 2010. profitul anuntat de catre BCR BpL in anul 2010 a fost de 1,74 milioane lei.
Vedeti mai jos comunicatul de presa al BCR Banca pentru Locuinte:
• BCR Banca pentru Locuinte si-a continuat dezvoltarea profitabila in 2011, inregistrand o crestere de peste 80% a activelor (950 milioane RON)
• La sfarsitul anului 2011, BCR Banca pentru Locuinte inregistra depozite totale de peste 860 milioane lei, in crestere cu peste 86% fata de anul anterior.
• In cursul anului 2011, BCR Banca pentru Locuinte a lansat noi produse de creditare si a redus dobanzile pentru creditele anticipate acordate cu garantii ipotecare
• Conform studiilor de piata, 80% dintre romani intentioneaza sa-si imbunatateasca locuinta in urmatorii 5 ani - renovarea pe primul loc, fiind urmata, intre optiuni, de planurile pentru izolare termica
BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a inregistrat in 2011 cresteri spectaculoase in ceea ce priveste numarul de clienti, economii atrase si total active, aproape dublandu-si afacerea si consolidandu-si pozitia de lider al sectorului de banci de economisire-creditare din Romania. Banca a incheiat anul 2011 cu active totale de peste 950 milioane lei, cu peste 80% fata de finalul anului 2010. Portofoliul BCR Banca pentru Locuinte a crescut de la 190.000 de clienti la finalul anului 2010, pana la peste 250.000 de clienti la finalul anului 2011.
"Pentru BCR Banca pentru Locuinte, anul 2011 a fost un an foarte bun, continuand trendul crescator pentru portofoliul nostru, depozitele atrase, activele totale si profit. In ciuda mediului economic dificil, clientii nostri au demonstrat inca o data ca fac planuri pe termen mai lung si se preocupa sa investeasca pentru imbunatatirea calitatii vietii.
Interesul oamenilor gospodari pentru avantajele sistemului de economisire-creditare si orientarea pe termen lung sunt elemente foarte importante in povestea de succes a sistemului bancilor pentru Locuinte”, a declarat Alexandru Ciobanu, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.
Rezultatele financiare ale BCR BpL pentru anul 2011
In 2011, BCR BpL si-a majorat activele totale cu cca. 80%, pana la 950 milioane lei, de la 530 milioane lei la 31 decembrie 2010. Aceasta evolutie pozitiva s-a datorat, in cea mai mare parte, cresterii semnificative a volumului depozitelor de la clienti, in crestere cu 86% (valoare nominala a cresterii: cca. 400 milioane lei) fata de anul 2010, pana la valoarea de 862 milioane lei.
BCR BpL a continuat si in cursul anului 2011 dezvoltarea durabila, obtinand profit, dezvoltandu-si portofoliul si activitatea de economisire-creditare. Rezultatele favorabile ale anului 2011 s-au bazat indeosebi pe rezultatele activitatii operationale (veniturile din dobanzi cu 83% mai mari - de 54,6 milioane lei in 2011, fata de 29,8 milioane lei in 2010), dar si pe controlul riguros al costurilor, cresterea de 43% a veniturilor operationale totale fiind sustinuta de o crestere de doar 16% a costurilor operationale totale.
Dezvoltarea afacerii in 2011
BCR Banca pentru Locuinte acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.
In plus, clientii nu platesc nici un comision la acordarea creditului, BCR Banca pentru Locuinte oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiza a creditului.
"Sistemul de economisire-creditare devine din ce in ce mai atractiv prin beneficiile cumulate ale etapelor sale, respectiv prin castigurile obtinute in faza de economisire, dar si de posibilitatea de a obtine un credit avantajos, in lei, cu dobanda mica si fixa pe toata perioada derularii sale.
Sistemul este foarte stabil, nu este afectat de riscul valutar, dobanzile nu fluctueaza, ratele creditului sunt fixe pe toata perioada contractului, ceea ce constituie avantaje majore pentru romanii care isi fac planuri pe termen mai lung pentru imbunatatirea confortului locativ”, a declarat Alexandru Ciobanu, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.
In sprijinul clientilor care doresc sa investeasca pentru imbunatatirea conditiilor locative, in cursul anului 2011, BCR Banca pentru Locuinte a lansat un nou produs, Locuinta Avantaj, a redus dobanzile pentru creditele anticipate acordate cu garantii ipotecare si, cel mai recent, a eliminat cerinta privind perioada si suma minima necesare pentru accesarea unui astfel de credit.
Astfel, prin BCR Banca pentru Locuinte, clientii pot accesa imediat un credit anticipat cu destinatie locativa cu o dobanda fixa de 8% pe an, pe toata perioada pana la transformarea acestuia in credit locativ, cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an.
Clientii care doresc sa isi cumpere o locuinta sau un teren, sa isi renoveze, sa isi modernizeze sau sa isi reabiliteze termic locuintele, au economisit suma minima necesara pentru obtinerea unui credit locativ, dar nu au vechimea necesara pentru a ajunge la repartizarea contractelor de economisirecreditare, pot sa opteze pentru un credit intermediar - de asemenea in lei, tip punte, cu dobanda fixa de doar 7% pe an. Cand clientul intruneste conditiile de vechime necesare repartizarii contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transforma in credit locativ, cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an pe toata perioada contractului.
Tot mai multi romani economisesc si fac planuri pe termen lung pentru renovarea si modernizarea locuintelor
In contextul mentinerii unui mediu economic dificil, rezultatul pozitiv al BCR BpL subliniaza potentialul sistemului de economisire-creditare pe piata romaneasca si increderea castigata in randul romanilor.
Conform studiilor de piata efectuate de catre BCR BpL, fata de 23% in anul 2010, 36% dintre romani au declarat ca au economisit in cursul anului 2011 si au continuat sa isi faca planuri pe termen lung pentru imbunatatirea conditiilor locative.
La fel ca in 2010, si in 2011 circa 80% dintre romani au declarat ca intentioneaza sa investeasca in imbunatatirea conditiilor locative in urmatorii 5 ani. Diferentele au aparut in ceea ce priveste tipul de imbunatatire preferat, renovarea mentinandu-se pe primul loc (43% vs. 40% in 2010) si fiind urmata de planurile pentru izolare termica (39%), o optiune noua, preferata pentru aportul ei la reducerea cheltuielilor cu intretinerea. I
Avantajele etapelor de creditare (credit usor de obtinut si de platit, dobanda mica si fixa pe toata perioada creditului) si de economisire (flexibilitate, dobanda fixa,etc) au fost percepute mai bine de catre cei interesati de produsul de economisire-creditare (Bauspar) in cursul anului 2011.
Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata, dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului si nu in ultimul rand siguranta depunerilor - garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.
Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.
* *
BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiara a GRUPULUI BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR), Romania - actionar majoritar cu 80% din actiuni - si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria - 20% din actiuni.
http://www.banknews.ro/stire/58236_bcr_banca_pentru_locuinte_aproape_si-a_dublat_afacerea_in_2011.html