Beneficiarii proiectelor finantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane se intrec, la invitatia ComunitateDurabila.ro, in exemple de management durabil. Concret, beneficiarii care, in perioada desfasurarii concursului - aprilie-iulie 2012 -demonstreaza ca au tinut seama de principiile dezvoltarii durabile in proiectele lor vor castiga una dintre cele sase excursii in Delta Dunarii puse la bataie de ComunitateDurabila.ro.
Miza concursului organizat de ComunitateDurabila.ro este de a gasi exemple romanesti de dezvoltare durabila, proiecte care demonstreaza o atitudine responsabila in cheltuirea banilor europeni, respect pentru mediul inconjurator, pentru oameni si pentru viitor.
Participantii au la dispozitie sase ocazii de a demonstra ca au cheltuit sau cheltuie responsabil fondurile primite, raspunzand la unul sau la mai multe dintre cele sase chestionare tematice ce insotesc episoadele din seria de animatii educationale "Mai Mult cu Mai Putin”.
Castorii Mai Mult si Mai Putin, personajele principale ale animatiilor, dezbat in fiecare episod beneficiile unui comportament durabil, dilemele cu care se pot confrunta cei care implementeaza proiectele europene si solutiile la aceste probleme.
Primul episod isi propune sa demonstreze ca dezvoltarea durabila aduce mai multe beneficii economice decat suntem obisnuiti sa credem. Participantilor la concurs le revine sarcina ca pana pe 18 aprilie 2012 sa dea exemple concrete de masuri durabile care au adus beneficii clare atat proiectului implementat de ei cat si comunitatii. Primul castigator al excursiei in Delta va fi anuntat pe 22 aprilie dar concursul continua. Calendarul complet si regulamentul concursului pot fi consultate oricand in sectiunea "Concursul comunitatii durabile”.
Juriul care va selecta cei mai responsabili sase beneficiari de proiecte durabile este format din: Liviu Mihaiu, Presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Mircea Toma, Presedintele ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, Mihaela Marin, Expert in cadrul Comunitatii Durabile, Irina Zamfirescu, > CU < Mai Mult cu Mai Putin - Revista Comunitatii Durabile si Costel Popa, Managerul proiectului "Parteneriat pentru dezvoltare durabila”.
Cele sase premii constau in cate o excursie de trei zile in Delta Dunarii in luna septembrie 2012 si includ transport, cazare intr-o gospodarie traditionala, mese cu specific local, gatite pe principiile slow-food, excursie cu barca pe lacuri si canale din Delta Dunarii, participarea la evenimente traditionale, specifice zonei.Despre ComunitateDurabila.ro
Prima comunitate de practica pentru dezvoltare durabila din Romania a fost formata in 2010 si reuneste in acest moment peste 500 de membri, experti si manageri interesati sa dezvolte profilul durabil al proiectelor lor. ComunitateDurabila.ro este un rezultat al proiectului "Parteneriat pentru dezvoltare durabila”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!”, initiat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu ActiveWatch si implementat cu sprijinul Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis.
Despre Asociatia Salvati Dunarea si Delta
Asociatia Salvati Dunarea si Delta (SDD) este o organizatie neguvernamentala de protectia mediului, care a demonstrat in cei aproape opt ani de activitate ca poate oferi solutii pentru marile provocari cu care se confrunta Delta Dunarii. SDD are o activitate sustinuta si in domenii conexe protectiei mediului, avand in portofoliu proiecte care vizeaza dezvoltarea durabila, dezvoltare comunitara locala, managementul deseurilor, economie sociala si dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, antreprenoriat social etc. (www.salvatidelta.ro)
http://www.banknews.ro/stire/57971_beneficiarii_fondurilor_europene_se_intrec_in_proiecte_durabile.html