Intr-un moment critic pentru Grecia si in urma restructurarii cu succes a datoriei suverane a tarii, bancile grecesti ar trebui sa se ridice la nivelul provocarilor actuale si sa isi asume responsabilitatile ce le revin fata de Economie, Actionarii si Clientii proprii.
Decizia comuna a Eurobank EFG si Alpha Bank de a crea cea de a 23-a institutie bancara ca marime din Europa s-a bazat pe beneficiile substantiale pe care prognozata fuziune le-ar fi generat, nu numai pentru cele doua banci, dar si pentru Economia Greciei in ansamblul sau.
Intentia Conducerii Alpha Bank de a propune revocarea deciziilor de fuzionare luate de Actionari, decizii adoptate in deplina cunostinta a parametrilor si cadrului de baza ai acordului de implicare a sectorului privat PSI+ si intr-un moment in care aprobarile de la toate autoritatile competente de reglementare din Grecia fusesera de mult obtinute, conduce la o pierdere potentiala de peste 4 miliarde de euro in sinergii combinate, conform valorii actualizate nete, dupa cum a fost estimat de consultantii externi comuni. Acest lucru se produce intr-un moment in care bancile grecesti sunt chemate sa isi consolideze semnificativ baza de capital. Mai mult, motivatia de ansamblu a Alpha Bank nu este in concordanta cu faptele de baza.
Eurobank EFG, dupa cum este potrivit pentru o institutie financiara, a urmat cu consecventa deciziile Consiliului sau de Administratie si ale Adunarilor Actionarilor, asa cum a facut-o si in cazul celorlalte fuziuni anterioare, finalizate cu succes.
Eurobank EFG va continua sa isi dezvolte cu succes activitatile de afaceri si sa contribuie in mod responsabil la efortul national pentru redresarea economica si dezvoltarea Greciei. Ca intotdeauna, deciziile noastre strategice vor servi Interesul National, Actionarii si Clientii nostri.
Comunicat de presa
http://www.banknews.ro/stire/57368_pozitia_eurobank_efg_fata_de_anuntl_alpha_bank_de_iesire_din_fuziune.html