Bancile au fost fortate de prabusirea vanzarilor de credite sa caute surse alternative de crestere a veniturilor, iar comisionarea diverselor operatiuni reprezinta o modalitate sigura de a adauga venituri noi.
Dobanzile la depozitele in euro in scadere fata de anii trecuti
Pentru majoritatea romanilor, care detin economii modeste in valuta, de maxim cateva mii de euro, depunerea acestora intr-un depozit pe 3 sau 6 luni poate conduce la pierderea unei fractiuni din suma economisita in loc de a castiga cativa euro in plus.
Dintr-un depozit de 1000 euro poti ramane cu doar 992,2 euro dupa 3 luni
La ING Bank primim o dobanda anuala de 2.25%, adica o suma neta de 4.7 euro, iar daca dorim sa retragem economiile trebuie sa platim un comision minim de 5 euro plus comisioanele de cont curent in valoare de 6 euro la deschidere cont si 0.5 euro lunar. Valoarea comisioanelor este de 12.5 euro iar dobanda obtinuta de doar 4.7 euro, la finalul celor 3 luni dintr-un depozit de 1000 de euro veti mai ramane cu 992.2 euro.
In cazul Raiffeisen Bank, dobanda primita de client este de 2.15% pe an, comisionul de retragere numerar are valoarea de 3 euro minim sau 0.5% din suma retrasa, iar contul curent ne costa 1 euro pe luna. In aceste conditii primim inapoi de la banca 998.5 euro, cu 1.5 euro mai putin decat cei 1000 euro depusi initial.
Integral in MoneyCenter.ro
http://www.banknews.ro/stire/52740_cat_te_costa_sa_pastrezi_in_banca_economiile_tale_in_euro.html