Ce se va intampla cu aproape 100.000 de tineri fara diploma de bac? Ar fi fost de asteptat sa ingroase conturile scolilor postliceale, insa nu a fost cazul. In schimb, peste un sfert dintre ei s-au inregistrat in evidentele ANOFM.
Rezultatele nefericite (pentru unii) ale bacului din acest an au reprezentat, in prima faza, o veste buna pentru proprietarii scolilor postliceale, singurele institutii unde absolventii de liceu, cu sau fara diploma, se pot inscrie pentru a-si continua studiile. Despre aceste institutii se vorbeste foarte putin la noi, asa ca vom incerca mai jos sa facem o descriere succinta a sistemului.
Incremenite in proiect si cifre
Pentru actualul an scolar, Ministerul Educatiei a acreditat 135 de unitati de invatamant postliceal particular. Aruncand o privire asupra fundatiilor sub umbrela carora isi desfasoara activitatea, ies in evidenta cateva nume care domina, mai mult sau mai putin, aceasta "piata": Asociatia Filantropica Medical-Crestina "Christiana" (16 unitati in tara), Fundatia Cultural Umanitara "Henri Coanda" (16 unitati), Fundatia Ecologica Green - FEG (9 unitati), Confederatia Nationala a Femeilor din Romania (9 unitati), Fundatia Invatamantului Preuniversitar al Cooperatiei Mestesugaresti "Spiru Haret" (6 unitati).
Integral in Capital.ro
http://www.banknews.ro/stire/52105_28000_dintre_tinerii_ce_au_picat_bacul_au_devenit_someri_cu_acte.html