Reprezentantii tarilor care se opun planului de armonizare fiscala spun ca trebuie luate alte masuri inainte ca aceasta strategie sa poata fi aplicata. Propunerea Germaniei si a Frantei de a infiinta un guvern economic al Uniunii Europene nu a fost primita cu entuziasm de statele comunitare.
Summitul franco-german care a avut loc marti la Paris a degamagit pietele si investitorii, care se asteptau la un set mult mai categoric de masuri pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta Uniunea Europeana (UE). Insa, in lipsa unui plan-minune, care sa-i multumeasca pe toti, deciziile se lasa asteptate.
Propunerea Frantei si a Germaniei de a infiinta un guvern economic al UE, care sa asigure coordonarea fiscala si mai ales disciplina statelor membre, nu a fost primita deloc bine de o parte dintre tarile comunitare. "O astfel de intelegere este inca foarte, foarte departe. Inca nu pot sa o concep", a declarat pentru Reuters Maria Fekter, ministrul de Finante al Austriei. Similar, ministrul finlandez al Finantelor crede ca astfel de planuri functioneaza foarte rar. Luxemburgul are o parere similara, iar Petr Necas, premierul ceh, a spus ca aceasta strategie va crea mai multe probleme decat va rezolva. "De fiecare data cand are loc o problema in UE, este scos la iveala un fel de glont de argint, care intotdeauna presupune mai multa integrare", a declarat acesta.
Integral in Adevarul.ro.