BankNews.ro - The Business Republic

Piata nu are nici forta necesara pentru un rebound
Bursa | Data Publicarii: 22-07-2011

Bursa a inchis ieri cu un avans de 0,2%, dupa o sesiune apatica, in care actiunile Fondului Proprietatea (FP) au asigurat 65% din valoarea tranzactiilor, de 31,7 mil. lei. Majoritatea actiunilor au fost tranzactionate la preturi in crestere usoara inca din primele minute, insa in cele mai multe cazuri volumele au fost foarte reduse. 

"Nu au fost variatii semnificative nici pe pietele mari, dar din pacate bursa locala nu are nici forta necesara pentru un rebound. Jucatorii asteapta ca azi ministrii Finantelor statelor din zona euro sa gaseasca o solutie pentru criza din Grecia, iar daca vom asista la stiri pozitive vom vedea o revenire si pe piata locala", a declarat pentru Mediafax Adi Lupsan, directorul adjunct al SSIF Intercapital Invest. El a mai spus ca piata va continua sa inregistreze oscilatii reduse pana la finalul saptamanii, in lipsa unor evenimente speciale.

La finalul zilei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, se plasa cu doar 0,04% mai sus decat marti, iar indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri si ale Fondului Proprietatea, a inchis de asemenea aproape de nivelul de marti. Valoarea totala a tranzactiilor de miercuri a fost de 31,75 mil. lei, peste lichiditatea de marti, cand investitorii au tranzactionat in total actiuni de 22,2 mil. lei.

Integral in Curierul National

http://www.banknews.ro/stire/50303_piata_nu_are_nici_forta_necesara_pentru_un_rebound.html