Unii dintre de compatriotii nostri se pot lauda cu slujbe total lipsite de stres, foarte bine platite in raport cu efortul depus sau unde castiga bani buni, facand exact ceea ce le place cel mai mult.
Joburi romanesti
Functionar in primariile rurale
In Miroslava (Iasi), administratia locala are 58 de angajati la 9.000 de locuitori - cam unul la fiecare 150 de locuitori. In Cluj-Napoca, sunt 730 de salariati ai primariei, adica unul la 450 de locuitori. Asta ca sa nu mai vorbim ca problemele dintr-un oras mare sunt mai numeroase si mai complexe decat cele din mediul rural. Exista, bineinteles, si functionari din primariile comunale care nu-si vad capul de treburi. Nu este, desigur, cazul celor care se ocupa de starea civila - ei inregistreaaza cam 100 de nasteri, decese si casatorii pe an (deci cam doua pe saptamana). Nici al celor care elibereza autorizatii de constructie - cam 10 astfel de acte se emit anual intr-o comuna. De asemenea, nu e prea clar de ce exista primarii rurale care au patru-cinci angajati in departamentele de PR si registratura, scrie Capital.ro
Muzeograf
Sa fii angajat al unui muzeu cu sute de mii de vizitatori pe an, cum ar fi castelele Peles si Bran ori Muzeul Satului din Bucuresti, nu este, desigur, prea usor. Mai ales ca un salariu mediu net intr-o astfel de institutie rareori sare de 1.000 de lei, ceea ce, desigur, nu este de natura sa te stimuleze prea tare. Lucrurile se schimba cand vine vorba de muzee in care, de cele mai multe ori, angajatii sunt mai numerosi decat vizitatorii. E greu de imaginat ca poti fi extenuat dupa o zi de munca la Muzeul Balnear din Buzias (8.000 de vizitatori pe an, adica vreo 22 pe zi), la Muzeul Romanatiului din Caracal (5.000 de vizitatori pe an, echivaland cu circa 14 pe zi) sau la Muzeul Aviatiei din Capitala (caruia ii trec pragul cam 3.000 de vizitatori platitori pe an, ceea ce inseamna, in medie, opt in fiecare zi).
Integral in Capital.ro
http://www.banknews.ro/stire/49945_cele_mai_usoare_locuri_de_munca_din_romania.html