In tarile din vest atat retailul traditional cat si cel online, de jocuri video, de acolo are putere mare de cumparare la publisher si una e sa cumperi 100 de jocuri si alta e sa cumperi o mie, a declarat, pentru Agerpres, Andreea Allardin, director general al Best Distribution.
"E ca la piata. Romania ia dintr-un joc 50 sau 100 de jocuri si din acelasi joc o alta tara poate sa ia 5.000 de unitati. Si atunci puterea de negociere a tarilor vestice este foarte mare din cauza volumului, iar pretul de achizitie este bun si isi permit sa se joace cu preturile. Ni s-a intamplat ca preturile de online din UK sa fie mai bune decat preturile noastre de achizitie. La noi se mai adauga marja noastra, cheltuielile de distributie plus retailul de la noi. Tine de negociere la scala", a spus Allardin.
La consola se platesc licente: la Sony, la Microsoft, Nintendo etc. In procesul de fabricatie intra mai multe costuri, in contractele de fabricare si de licentiere a jocurilor care sunt intre publisherii nostri si furnizori. Au contracte speciale incheiate cu Sony pentru tot ce tine de jocurile pe consola Sony si pe Microsoft, si cu Nintendo pentru DS si Wii. In functie de fiecare contract semnat cu aceste companii apar costuri diferite.
integral in: capital.ro
http://www.banknews.ro/stire/49451_de_ce_jocurile_video_sunt_mai_scumpe_la_noi.html