Majoritatea bancilor inventeaza noi comisioane sau le mareste pe cele vechi in dorinta de a strange cat mai multi bani de la milioanele de romani, care au conturi deschise la ele. Sunt insa si cateva exceptii adica exista si banci care incep sa renunte sau macar sa mai taie din anumite comisioane. Stii cati bani fac insa bancile din "taxele" pe care ni le aplica si la ce ai cele mai mari sau unde se duc cele mai ciudate comisioane?
De exemplu, sa spunem ca ai datorii neachitate la Fisc sau la terte persoane, care te pot duce in executare silita, si ca ti se va aplica cea mai usoara forma de recuperare a debitelor adica ti se va pune poprire pe conturile bancare. Stiai ca se comisioneaza?
La ora actuala, sunt peste zece institutii de credit care iti iau comision daca se dispune poprirea conturilor sau contului tau, scrie InCont.ro
De exemplu, Banca Italo-Romena iti ia un comision de 120 de lei (circa 30 de euro) pentru fiecare poprire a unui cont.
Astfel te vei trezi in situatia in care daca ai contul poprit, ti se va ridica poprirea doar dupa ce vei plati datoria si comisionul de poprire si toate astea, bineinteles, dintr-un cont deschis la o alta institutie de credit.
Pe lista bancilor care iti comisioneaza poprirea se numara si BRD, dar si Banca Transilvania, Piraeus Bank sau Millennium Bank.
Mai departe, ar trebui sa stii ca si depunerea de numerar in contul tau sau al altcuiva, chiar daca este la aceeasi banca se comisioneaza. In plus, si daca primesti bani poti sa fii pus sa platesti comision. Bineinteles ca toate comisioanele astea nu se aplica totusi de toate bancile din Romania, dar unele nu se dau inapoi ca sa te taxeze.
Cititi articolul integral pe www.InCont.ro
http://www.banknews.ro/stire/48951_cat_de_departe_merg_bancile_in_aplicarea_de_comisioane.html