Si persoanele fizice autorizate pot incheia contracte de munca, in rand cu firmele. Daca vor avea salariati, va scadea riscul ca Fiscul sa le reconsidere activitatea drept dependenta.
Vesti bune pentru cei peste 260.000 de romani care au ales sa castige venituri sub umbrela unei PFA (persoana fizica autorizata). Prima este ca ei pot avea angajati si a doua - ca asupra lor nu va mai plana suspiciunea ca desfasoara o activitate dependenta. Aceste modificari, cuprinse intr-o ordonanta de urgenta, au intrat in vigoare de saptamana trecuta.
Expertii fiscali consultati de EVZ saluta faptul ca autoritatile au permis PFA-urilor sa faca angajari. "Era absurd ca PFA sa nu poata incheia contracte de munca, mai ales in cazurile in care mai multe PFA-uri se asociau pentru o mica afacere. Astfel, a fost eliminata o discriminare", spune consultantul fiscal Emilian Duca. Pana acum, persoanele fizice care doreau sa aiba angajati puteau functiona sub forma de intreprindere individuala. In aceste conditii insa, "nu se mai justifica diferenta dintre cele doua forme de organizare, PFA si intreprindere individuala, care este un fel de PFA cu drepturi largite", considera Gabriel Biris, partener fondator al societatii de avocatura Biris Goran.
Integral in Evenimentul Zilei
http://www.banknews.ro/stire/48324_ce_castiga_si_ce_riscuri_au_pfa-urile_care_vor_face_angajari.html