Marile retele de retail nu mai pot primi banii pe bonurile emise de Euroticket, care a intrat in insolventa, si inregistreaza pagube de peste un milion de euro.
Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) sustine ca emitentul de tichete valorice, Euroticket a adus prejudicii materiale grave magazinelor partenere, precum si altor companii si persoane fizice, care au utilizat tichetele emise de companie, dar nu le pot deconta.
Ce s-a intamplat? De regula, circuitul bonurilor de masa incepe cu emitentul, care le distribuie angajatorilor, continua cu beneficiarii (angajati ai companiilor) si se inchide atunci cand retailerii, dupa ce au incasat aceste hartii valorice de la clienti, vin la emitent si le deconteaza. Or, in cazul nostru, tocmai emitentul - Euroticket - nu-si mai indeplineste rolul de platitor, iar retailerii raman cu bonurile de masa in locul banilor.
Un faliment suspectPaguba este, exprimata numai in bani, de peste un milion de euro, dar daca luam in calcul situatia micilor retaileri, pentru care decontarea bonuri/bani este vitala, prejudiciul poate fi mult mai mare, estimeaza liderii AMRCR. "Registrul Comertului inregistreaza o cerere de dizolvare nemotivata si fara a solicita acte sau alte documente in aceasta faza. Mai mult, Ministerul Finantelor nu are modalitati de control pentru firmele din acest domeniu si nici nu exista obligatia crearii unui fond de garantare acoperitor.
Integral in Gandul.info
http://www.banknews.ro/stire/46281_blocaj_financiar_pe_piata_tichetelor_de_masa.html