Banii trebuie sa se miste si sa produca alti bani chiar daca este vorba de economiile stranse pentru zile negre. Decizia de investitie trebuie luata insa in functie de riscul aferent fiecarui domeniu si de randamentul asteptat.
Anul trecut a debutat mult mai optimist decat acest an. se astepta finalul recesiunii, cresterea economiilor mature, care sa dea si Romaniei o mana de ajutor, iar criza financiara globala ar fi trebuit sa se incheie. Din pacate, 2010 nu s-a conformat asteptarilor, ceea ce a avut efecte negative directe si asupra investitiilor personale. Daca 2009 a fost foarte profitabil pentru investitiile in piata de capital, in ciuda recesiunii economice grave, anul trecut a fost mult mai "liniStit". Nici scaderea economica nu a fost la fel de mare, dar nici randamentele investitiilor nu au ramas la aceleaSi niveluri.
Riscurile se pastreaza Si in acest an, motiv pentru care investitorii sunt extrem de precauti. Indiferent de marimea economiilor, banii trebuie sa ajunga intr-un coS de investitii menit sa acopere cat mai mult posibil din domeniile de interes.
Spre exemplu, deSi se prognozeaza ca piata imobiliara sa continue scaderea din ultimii doi ani, investitia intr-un spatiu comercial mic sau intr-o casa poate aduce profit Si pe termen scurt. Sigur, este obligatoriu ca piata sa fie prospectata intens pentru a gasi oportunitatile reale, dar nicio investitie nu ar trebui facuta fara o documentare serioasa in prealabil.
citeste continuarea: capital.ro
http://www.banknews.ro/stire/44405_in_ce_ne_investim_banii_in_2011_si_cu_ce_riscuri.html