Numarul clientilor din categoria private banking a crescut considerabil in 2010, comparativ cu 2009, la fel ca Si valoarea activelor gestionate de banci in beneficiul acestora.
Profilul clientului de private banking corespunde - dupa cum reiese dintr-o analiza a Bancii Transilvania - unei persoane a carei varsta este cuprinsa intre 40 Si 60 de ani, este activ in domeniul afacerilor, calatoreSte mult Si are o viata sociala intensa. Profilul investitional este, in general, destul de conservator. Valoarea medie a portofoliului unui astfel de client poate ajunge la 500.000 de euro, cum se intampla in cazul BRD.
Investind in produse financiare ale bancilor sume al caror prag minim variaza intre 15.000 Si 200.000 de euro, clientii se califica pentru accesul la beneficii precum bancher personal, conditii imbunatatite la comisioanele bancare, dobanzi mai bune pentru produsele de economisire, cursuri de schimb negociate, produse structurate legate de evolutia cursului valutar, carduri de credit cu limita foarte mare.
Totodata, ei pot participa la evenimente dedicate exclusiv clientilor de private banking din BucureSti Si din tara: concerte, expozitii de arta, premiere cinematografice. O parte din bancile consultate de Capital doresc sa-Si extinda reteaua pentru acest tip de clientela, in timp ce altele prefera sa se axeze pe portofoliul existent.
integral in: capital.ro
http://www.banknews.ro/stire/44148_bancile_vaneaza_clienti_de_elita_cu_produse_sofisticate_si_exclusive.html