BankNews.ro - The Business Republic

Cand sa intri in insolventa, ca sa nu risti falimentul
Afaceri | Data Publicarii: 09-12-2010

Doar 1,3% dintre firmele care "se grabesc" sa intre in procedura de insolventa reusesc sa isi reorganizeze activitatea si sa nu intre in faliment, avertizeaza practicienii in insolventa.

Acestia spun ca, pentru a nu risca falimentul, companiile nu trebuie sa astepte cateva luni fara sa isi plateasca datoriile si in plus trebuie sa faca rost de surse de finantare.

"Antreprenorii romani nu au inteles ca insolventa reprezinta o protectie, de aceea intra in procedura de insolventa foarte tarziu. Pentru a avea succes, o firma trebuie sa decida intrarea in insolventa la momentul oportun, adica nu sa astepte cateva luni fara sa-si plateasca datoriile si, de asemenea, sa gaseasca surse de finantare", a declarat, miercuri, Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa (UNPIR) la seminarul "Restructureaza inainte de a intra in criza! Ce lectii poti invata de la companiile care nu au putut evita insolventa", organizat de Ziarul Financiar. Specialistii spun ca din 50.000 de firme in insolventa, din care 17.000 au intrat in aceasta procedura in 2010, doar pentru 234 de firme a fost posibila reorganizarea activitatii. "Una din cauzele pentru care avem o rata atat de mica de succes este ca nu avem oameni care sa inteleaga domeniul insolventei, sau unii s-au grabit sa intre in insolventa", a declarat Mirela Iovu, vicepresedinte al CEC Bank, prezenta la acelasi seminar.

 

integral in: Gandul

http://www.banknews.ro/stire/43750_cand_sa_intri_in_insolventa,_ca_sa_nu_risti_falimentul.html