Ofertele imobiliare din localitatile periferice Capitalei sunt tot mai tentante pentru datornicii la banci. Procentul oraSenilor dispusi sa aleaga mediul rural creste de la o luna la alta Si mai mult de 2% dintre ei se gandesc la o astfel de schimbare, potrivit unor studii recente.
Executarea silita a unui imobil ipotecat in favoarea bancii nu garanteaza ca fostul proprietar va mai ramane cu o anumita suma de bani cu ajutorul careia ar putea sa-si achizitioneze o alta proprietate mai ieftina. Insa, daca proprietarul isi vinde locuinta inainte de a se ajunge la executare, se poate reloca intr-o zona mai ieftina din proximitatea orasului in care locuieste.
Diferenta de pret dintre o proprietate din Capitala, de exemplu, si una dintr-un sat pozitionat la 25 de kilometri de Bucuresti poate fi si de 100.000 de euro. Concret, cel amenintat cu executarea de catre banca trebuie sa gaseasca un client dispus sa achite sub forma de avans valoarea creditului bancar, iar ulterior, cu diferenta de bani sa isi poata cumpara o casa mai ieftina.
De exemplu, o familie compusa din patru persoane, din Bucuresti, cu un credit ipotecar in valoare de 30.000 de euro, a ajuns in imposibilitatea de a mai achita rata lunara aferenta acestuia, in valoare de aproximativ 270 de euro.
Integral in Adevarul
http://www.banknews.ro/stire/39843_amenintati_de_banci,_orasenii_fug_la_tara.html