Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) doreste prin realizarea canalului Dunare-Bucuresti sa transforme Bucurestiul intr-o capitala dunareana, a precizat, miercuri, ministrul de resort, Elena Udrea.
Prezenta la Conferinta de inchidere a procesului de consultare publica cu privire la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, organizata la Constanta, Elena Udrea a precizat ca implicarea MDRT in proiectul european privind regiunea Dunarii este motivata de cateva proiecte mari pe care ministerul le are.
Printre proiectele MDRT, ministrul Dezvoltarii a facut referire la realizarea canalului Dunare-Bucuresti.
'Prin acest proiect, urmarim legarea capitalei tarii noastre la Dunare, creand din Bucuresti o capitala dunareana', a punctat Elena Udrea.
Ea a enumerat cateva dintre consecintele economice al acestui proiect, printre care scoaterea de sub efectul inundatiilor a 30.000 de hectare de terenuri agricole si 11 localitati.
Udrea a mai punctat si alte efecte ale canalului Dunare-Bucuresti intre care asigurarea apei necesare pentru irigarea a 150.000 de hectare de teren arabil si pentru alimentarea localitatilor limitrofe precum si producerea a circa 58, de kilowati pe ora. 'Cred.... aici o sa ma certe domnul Videanu (ministrul Economiei Adriean Videanu-n.r.) sigur', a adaugat Elena Udrea.
La finalul conferintei, ministrul Udrea a primit pe un biletel raspunsul, motiv pentru care a precizat in gluma: 'Era vorba de 58 de kilo giga wati pe ora'.
Proiectul realizarii canalului Dunare-Bucuresti presupune legarea Bucurestiul de Dunare, prin canalul Dunare-Bucuresti.
Potrivit ministrului Udrea, Bucurestiul va fi legat de cordonul transeuropean de transport numarul 7, printr-o cale navigabila, avand capacitate de pana la 20 de milioane de tone pe an - pe sectorul Budesti-Oltenita si 16 milioane de tone pe an, pe sectorul Budesti- portul Bucuresti.
Integral in Agerpres
http://www.banknews.ro/stire/39737_elena_udrea_vrea_sa_faca_din_bucuresti_o_capitala_dunareana.html