BankNews.ro - The Business Republic

Basescu sperie PDL: Aveti 48 de ore: il sustineti pe Boc sau dau un nou guvern
Politica | Data Publicarii: 07-06-2010

CUM S-A STINS REVOLTA DIN PDL. Intr-o intalnire de doua ore si jumatate la Palatul Snagov, Traian Basescu a pus in paranteza toate nemultumirile parlamentarilor PDL care amenintau ca voteaza motiunea de cenzura a Opozitiei, le-a dat frisoane cu avertismentul ca nu-i va mai tine la putere si, in final, le-a potolit setea de sange scuturandu-i pe Radu Berceanu si Mihai Seitan, cu promisiunea ca va reveni dupa asumare sa faca ordine si in partid.

Rezultatul: alesii PDL au iesit de la intalnirea cu Basescu uniti in jurul lui Boc si fara chef sa-l mai dea jos.

"Berceanu, esti? Tu ai mintit, nu eu"

Planul prezidential al inabusirii revoltei din PDL a fost lansat cu o sperietura. "Vreti sa guvernati sau vreti sa treceti in Opozitie? Va dau 48 de ore sa va ganditi. In cazul in care nu vreti, sa-l sustineti pe primul-ministru, sa-l anuntati ca sa nu mai depuna legile de asumare si in 48 de ore voi da un nou guvern Romaniei!", a amenintat Basescu, vorbind din picioare PDL, au declarat pentru EVZ surse care au participat la intalnire.

Ca sa fie si mai convingator, presedintele a plusat: "Nu vreau sa-mi dati un raspuns acum, in schimb comunicati-i primului-ministru maine dimineata ce aveti de gand. Si inca ceva: daca nu sunteti capabili sa faceti reforma, ganditi-va ca in 2012 tot eu voi fi presedinte. Nu voi putea da tara pe mana unui partid terfelit". Concluzia: pana si Daniel Oajdea, vedeta pro-motiune a micilor ecrane din ultimele zile si-a luat angajamentul ca va sustine guvernul, dar isi va relua nemultumirile dupa asumare.

Presedintele a tinut sa regleze pana si modul cum va vota PDL, tentat sa se abtina. "Nu faceti trasnaia sa mergeti la parlament si sa nu votati", a mai spus el, cerand sa se arate "ca guvernul are sustinere". Nu inainte de a-l plesni personal pe unul dintre ministri. "Berceanu, esti? Tu ai mintit in campanie, nu eu! Explica-le oamenilor!", si-a reglat Basescu conturile cu ministrul transporturilor, car invoca recent "minciunile prin omisiune" din 2009.

Cat despre Opozitie, care si-a oferit public serviciile intrarii la guvernare, Basescu a retezat-o la fel de scurt: "Liberalii vorbesc ca sa se afle in treaba. Pe Antonescu il invit la guvernare daca recunoaste ca in 2007 si 2008 a luat masuri care de fapt au creat criza economica in Romania. Si nu va inchipuiti ca daca ar veni PSD ar face ceva pentru tara".

Integral in Evenimentul Zilei

http://www.banknews.ro/stire/39633_basescu_sperie_pdl_aveti_48_de_ore_il_sustineti_pe_boc_sau_dau_un_nou_guvern.html