Sunt tot mai frecvente cazurile cand persoanele care, in anii trecuti, au cazut prada tentatiei de a lua "credit cu buletinul" au fost nevoite sa achite de cateva ori banii imprumutati. De unde aceste costuri enorme? Aceste credite presupun, pe langa dobanzi foarte mari, si penalizari usturatoare de intarziere, potrivit revistei "Capital", din aceasta saptamana.
De exemplu, Viorel B., clientul unei institutii financiare nebancare (IFN), a cumparat, cu doi ani in urma, un computer si un aparat foto, care costau 3.300 de lei. Limita de credit i-a fost stabilita la 3.800 de lei, incluzand si un comision initial de 500 de lei. Timp de doi ani, el a platit 1.700 de lei in contul creditului. Cu toate acestea, barbatul s-a trezit ca mai are de returnat peste 4.100 de lei, din cauza depasirii limitei de credit.
Datorii de 8.000 de lei pentru o masina de spalat
La fel a patit si o bu cu resteanca. Pentru o masina de spalat, in valoare de 900 de lei, ea a ajuns sa aiba o datorie de 8.000 de lei, dupa ce si-a platit ratele cu unele intarzieri. Femeia a refuzat sa mai plateasca si intentioneaza sa dea IFNul in judecata.
"In cazul ratelor, limita de credit este diminuata lunar cu rata datorata. In cazul in care clientul isi achita ratele lunar, in intervalul de 18 zile acordat, nu exista niciun motiv pentru care sa se depaseasca limita de credit", au declarat, pentru "Capital", reprezentantii EFG Retail Services, emitentul cardului Euroline.
Integral in Evenimentul Zilei
http://www.banknews.ro/stire/33827_penalitati_astronomice_la_creditul_cu_buletinul.html