Cuantumul remuneratiilor celor mai mari 23 de institutii finaciare americane va atinge, la sfarsitul anului, un nou record: 140 de miliarde de dolari.
Scandalurile nu au ajutat la nimic. Potrivit Wall Street Journal, remuneratia primita de economistii americani din cele 23 de institutii, ar depasi 140 de miliarde de dolari (98 de miliarde de euro) in 2009, in ciuda tuturor polemicilor din jurul salariilor angajatilor din firme falimetare, in care statul a investit bani.
Anul 2009 ar putea astfel deveni un an record in materie de remuneratii, depasind anul 2007, cand cuantumul salariilor s-a ridicat la 130 de miliarde de dolari. Fiecare dintre angajatii acestor institutii va primi cu 2.000 de dolari mai mult decat in 2007, adica o medie de 143.400 de dolari pe an pentru fiecare persoana. Anul acesta este o crestere de 20% fata de 2008, cand cuantumul salariilor a fost de 117 miliarde de dolari.
Publicarea acestui material intervine chiar in perioada in care presedintele Obama trebuie sa publice recomandarile sale cu privire la salariile din institutiile care au primit ajutoare de la stat, printre care Citigroup si Bank of America, scrie Le Figaro.
De la inceputul crizei financiare au izbucnit mai multe scandaluri privind remuneratiile traderilor, mai ales in institutiile subventionate de stat. La Summitul G20 de la Pittsburgh s-a hotarat la nivel mondial care vor fi criteriile de acordare a bonusurilor pentru traderi si introducerea sistemului de bonus-malus, pentru contraperformanta.
Realitatea.net