Adesea considerata o dovada a lipsei de educatie, barfa nu numai ca ocupa un rol important in viata fiecaruia, dar este si una dintre trasaturile care ne deosebeste de animale, potrivit unui om de stiinta britanic.
Dr. Nicholas Emler, profesor la Universitatea Surrey, spune ca schimbarea si transmiterea de informatii pe cale orala este un atribut caracteristic omului cu ajutorul caruia poate stabili legaturi de cooperare si construi societati mai mari, mai complexe si mai solide decat alte fiinte.
In urma unui studiu efectuat pe cateva sute de subiecti, Emler a observat ca discutiile despre alte persoane au ocupat 80% din conversatiile libere ale participantilor la experiment. "Maimutele au societati complexe pentru ca indivizii stiu multe lucruri unul despre altul, dar, pentru ca nu pot vorbi, se bazeaza doar pe observatia directa, ceea ce face ca grupurile sa fie relativ mici, de maxim 50 de indivizi", spune profesorul.
"Barfa ne face diferiti de animale, este unul dintre fundamentele fiintei umane. Ne permite sa stim cate ceva despre oamenii pe care niciodata nu i-am intalnit. Alte studii arata ca pe cale indirecta putem afla informatii despre 100.000 oameni", mai spune cercetatorul.
Redactia BankNews.ro
http://www.banknews.ro/stire/31998_studiu_80p_dintre_conversatiile_oamenilor_se_reduc_la_barfa.html