Economia statelor membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) s-a stabilizat in al doilea trimestru, dupa ce in cele trei luni anterioare scazuse la un nivel ce nu mai fusese inregistrat din 1960, conform unui comunicat publicat de institutie, scrie AFP.
Produsul intern brut al zonei OCDE, din care fac parte 30 de state, a scazut cu -0,002% in al doilea trimestru, comparativ cu primul. In primul trimestru al anului, economia se comprimase cu 2,1%.
Cresteri economice s-au inregistrat in Japonia (+0,9%), Franta si Germania (+0,3%). Economia Statelor Unite a scazut cu 0,3%, iar cea a Marii Britanii cu 0,8%.
Comparativ cu al doilea trimestru din 2009, produsul intern brut al zonei OCDE a scazut cu 4,6%.
Stirea vine in contextul in care la finele lunii iunie, OCDE a estimat ca peste 57 de milioane de persoane vor intra in somaj pana la sfarsitul anului 2010 in cele 30 de state membre ale Organizatie iar rata somajului va urca la 10%, in medie.
Rata somajului in zona OCDE a atins nivelul de 7,8% in aprilie.
"Somajul va afecta in continuare economiile nationale", a estimat marti secretarul general al OCDE, Angel Gurria.
In perioada in care vor astepta revenirea pietei muncii, OCDE recomanda statelor membre " sa ofere ajutoare suplimentare persoanelor vulnerabile si sa incerce sa combata somajul in randul tinerilor"
OCDE estimeaza ca "cele mai mari eforturi trebuie sa fie concentrate pe formarea somerilor pentru ca acestia sa reintre rapid pe piata muncii".
NewsIn
http://www.banknews.ro/stire/31353_economia_zonei_ocde_s-a_stabilizat_in_al_doilea_trimestru.html