Legea unica de salarizare este departe de a deveni realitate in conditiile in care un membru CSM castiga de 24 de ori mai mult decat un simplu functionar.
Salarii de baza mai mari, sporuri mai mici si mai putine, dar si inghetarea salariilor mari si cresterea treptata a celor mici astfel incat raportul intre ele sa fie de 1 la 15, si nu de 1 la 50, asa cum se intampla acum. Toate aceste principii ar trebui sa stea la baza legii unice de salarizare pentru bugetari, ale carei prevederi ar aduce - sustin specialistii - importante economii la bugetul de stat.
Desi dezbaterile pe tema uniformizarii salariilor dateaza de trei guvernari, discutiile reluate, ieri, de reprezentantii executivului cu sindicatele nu par sa duca la rezultate concrete. Asta, in ciuda faptului ca legea unica de salarizare a fost una dintre conditiile impuse de Fondul Monetar International pentru imprumutul "parafat" de Romania.
Intre timp, membrii Consiliului Superior al Magistraturii continua sa ocupe primele locuri in "topul" celor mai bine platiti bugetari, cu peste 14.400 de lei pe luna, urmati de judecatorii Curtii Supreme, procurorii Parchetului General si profesorii universitari, remunerati cu peste 11.000 de lei lunar - cu aproximativ 2.000 de lei mai mult decat presedintele Romaniei, in buzunarele caruia intra, in fiecare luna, 9.555 de lei de la buget. La polul opus se situeaza func tionarii publici aflati la inceput de cariera, cu doar 600 de lei pe luna.
Integral in Evenimentul Zilei
http://www.banknews.ro/stire/27094_bugetarii_cel_mai_bine_platiti_din_romania.html