Modul in care oamenii vor sa munceasca se schimba cu rapiditate, iar managerii nu reusesc sa tina pasul cu noile pretentii ale angajatilor, se arata intr-un studiu recent al BT Business.
Aproape jumatate dintre salariati (42%) au declarat ca au parasit o organizatie din cauza dezacordului fata de modul in care sefii directi intelegeau sa-si exercite autoritatea, considerat invechit si total neproductiv, se arata in studiu.
Raportul evidentiaza efectele negative ale stilului managerial clasic, caracterizat prin hiper-monitorizarea muncii angajatilor, tendinta de control excesiv si ignorarea puterii mijloacelor moderne de comunicare prin care activitatea poate fi flexibilizata si ajustata pe nevoile individuale.
"Este crucial pentru moralul salariatilor si succesul afacerii ca sefii sa-si insuseasca noi practici de management si interactiune cu subordonatii", este de parere Robin Mackenzie, director de marketing al BT Business.
Managerii trebuie sa invete sa se concentreze nu pe procesul prin care angajatii obtin rezultatele, ci pe rezultate in sine. O doza de monitorizare a fortei de munca trebuie sa existe, insa sefii trebuie sa-si insuseasca ideea ca ceea ce conteaza cu adevarat sunt rezultatele, mai spune Mackenzie.
George Trifu
http://www.banknews.ro/stire/26555_42p_dintre_angajati_demisioneaza_din_cauza_stilului_managerial_al_sefilor.html