Proprietarii care vor sa isi vanda singuri apartamentele, pe diverse site-uri de imobiliare, lasa din start din pretul de vanzare mii de euro doar in urma primei negocieri telefonice. AmĀ incercat sa ne convingem despre cat de adevarata e criza imobiliara apeland telefonic mai multi vanzatori de apartamente. In urma scurtelor convorbiri, stand cu apartamentele nevandute de luni bune, proprietarii lasa la pret zeci de mii de euro. Primul telefon: primii 10.000 de euro discount. Proprietarul unui apartament de doua camere din zona Piata Sudului a fost de acord sa ne vedem pentru vizionare in conditiile in care oferta noastra a fost de 60.000 de euro, iar anuntul avea un pret de 70.000 de euro. "Da, ne putem vedea. Veniti, vedeti apartamentul si ne intelegem. V-am spus, apartamentul este pozitionat intr-o zona buna, curata...etc.", a incercat sa ne convinga vanzatorul. Un alt telefon - alti 5.000 de euro reducere fara a propune vreo suma. "Da, pretul nu mai este valabil. A fost modificat. Nu mai este 90.000 de euro, pretul este 85.000 de euro", spuse proprietarul razand. Pentru a vedea cat de dornic este sa vanda apartamentul de doua camere din zona Bucur Obor i-am propus un pret de 75.000.
"Este cam putin. Mai tinem legatura, mai puneti ceva peste si ne intelegem. Mai sunati-ma", a mai spus proprietarul, vrand sa isi asigure astfel un client. Incercam un alt numar de telefon. Nu raspunde. Proprietarul, dandu-si seama ca poate pierde un client, ne suna el. Este vorba de un apartament de doua camere din zona Mall Vitan. "Este aproape de Piata Unirii, are o suprafata generoasa, blocul este construit in anul 1990, dar nu are imbunatatiri", a spus proprietarul. Pretul locuintei era de 96.000 de euro, din care vanzatorul a spus ca mai lasa 3.000-4.000 de euro.
"Mai mult nu mai pot sa las. In luna decembrie 2008 l-am avut cu un pret de 115.000 de euro, in ianuarie 110.000, in februarie l-am lasat la 100.000 de euro, acum l-am coborat sub pragul de 100.000 de euro", s-a plans proprietarul, spunandu-ne sa mergem sa il vedem ca merita. In zonele mai bune, centrale, ale Capitalei scaderile de pret sunt mai consistente, intrucat preturile sunt mai mari. Un apartament intr-o vila din zona Dorobanti cu un pret de 180.000 de euro. Sunam, intrebam daca anuntul mai este valabil, ni se confirma. Intrebam de pret. "Pretul nu mai este valabil, nu l-am mai modificat, m-am plictisit. Pretul real este 160.000 de euro", ne-a comunicat vanzatorul, invitandu-ne sa mergem la vizionare si spunand ca mai este loc de negociat..
Integral in Cotidianul
http://www.banknews.ro/stire/26336_doar_cu_un_simplu_telefon,_casa_se_ieftineste_cu_15p.html