BankNews.ro - The Business Republic

In Finlanda s-a deschis un centru de dormit dupa-masa
Lifestyle | Data Publicarii: 09-02-2009

O organizatie non-profit din Finlanda, care promoveaza "un stil de viata mai linistit", a infiintat, cu sustinerea Comisiei Europene, un Centru de "tras un pui de domn dupa-amiaza". Situat in apropiere de centrul orasului Turku, al doilea ca marime din Finlanda, centrul ofera gratuit clientilor un spatiu special amenajat, cu paturi confortabile, pentru toti cei care doresc sa se odihneasca dupa pranz.

Clientii pot de asemenea sa joace scrabble sau lego sau doar sa stea pe saltea si sa se bucure de muzica ambientala. Singura conditie care li se impune este aceea de a se purta cuviincios. La plecare, clientii pot savura o cafea si isi pot sa-si povesteasca visele avute in timpul siestei in jurnalul Centrului.

Obiceiul siestei este foarte raspandit in statele mediteraneene, precum Spania sau Grecia. Aici oamenii trag un pui de somn in fiecare dupa-amiaza pentru a avea mai multa energie in restul zilei. Un obicei asemanator este practicat si in tari precum China sau Taiwan. In birourile japoneze exista chiar locuri pentru dormit in birouri, special amenajate pentru lucratorii care au nevoie de cateva minute de odihna.

Antena3

http://www.banknews.ro/stire/25201_in_finlanda_s-a_deschis_un_centru_de_dormit_dupa-masa.html