BankNews.ro - The Business Republic

Pretul petrolului a scazut sub 41 dolari/baril, in contextul scaderii cererii
International | Data Publicarii: 03-02-2009

Pretul petrolului a scazut luni sub 41 dolari/baril, in contextul in care adancirea recesiunii din Statele Unite a dus la o scadere si mai abrupta a cererii pe cea mai mare piata de consum din lume, relateaza Reuters.

Ingrijorarile continue cu privire la datele macroeconomice slabe si scaderea profitului corporatiilor au afectat pietele de capital, in contextul in care euro s-a depreciat in fata dolarului pana la cel mai mic nivel din ultimele doua luni.

Pretul titeiului a scazut cu peste 100 dolari/baril, de la nivelul record de aproape 150 dolari/baril, atins la mijlocul lunii iulie, in timp ce consumul mondial de energie a scazut.

Titeiul tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livarare in martie, s-a ieftinit cu 1,26 dolari, la 40,42 dolari/barili, dupa ce se scumpise cu 63 centi la debutul sedintei de luni.

Titeiul Brent tranzactionat pe piata londoneza s-a ieftinit cu 1,11 dolari, la 44,77 dolari/baril.

Un raport al administratiei americane pentru informatii energetice relevat vineri a aratat ca pe piata din Statele Unite cererea a scazut la 305.000 barili/zi, sub estimarile anterioare si cu 1,577 milioane barili/zi mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/24998_pretul_petrolului_a_scazut_sub_41_dolaribaril,_in_contextul_scaderii_cererii.html