BankNews.ro - The Business Republic

Dependenta de munca imbolnaveste
HR/Cariere | Data Publicarii: 26-01-2009

Daca simtiti nevoia incontrolabila de a munci fara incetare, altceva nu va face fericit si va ignorati viata personala, sunteti foarte probabil 'workaholic'. Nevoia permanenta de a face cat mai mult si cat mai bine pentru a demonstra ca sunteti o persoana de baza in companie sau teama ca oricand cineva mai bun va poate lua locul sunt semne clare ca deveniti dependenti de munca. In plus, daca nici viata personala nu este asa cum v-ati dori, riscul ca sa deveniti o persoana 'workaholica' creste foarte mult.

Dependenta de munca a fost definita de Waynes Oates, profesor de psihologia religiilor la Southern Baptist Theological Seminary din SUA, in 1971, in lucrarea "Confesiunile unui workaholic", ca fiind "nevoia incontrolabila de a munci fara incetare".

"Se poate spune despre o persoana ca este workaholica atunci cand orice activitate in afara de munca nu o mai face fericita, cand nu i se cere sa stea peste program si totusi alege acest lucru, cand se implica in totalitate in activitatea de la birou si nu-si mai petrece timpul cu familia si prietenii. In momentul in care singura placere a unei persoane este munca ar trebui sa stie ca are o problema extrem de grava", sustine Mihaela Forgaciu, membra in boardul HR-Romania Club.


How To Overcome Workaholic Tendencies In 3 Minutes

Integral in Evenimentul Zilei

http://www.banknews.ro/stire/24730_dependenta_de_munca_imbolnaveste.html