Doua companii din Belgia au inventat un nou sortiment de ciocolata care nu afecteaza deloc sanatatea dintilor. Secretul noului tip de ciocolata este un ingredient numit izo-maltu-loza, un tip de zahar, dar care nu este atat de coroziv pentru dentina. Produsul a fost agreat si de asociatiile internationale de stomatologi dupa numeroase teste. Cel mai important test a avut loc insa in afara laboratoarelor.
''82 % din copii au fost incantati. Si cred ca singura dovada care trebuie luata in seama este momentul in care mai cer o bucata de ciocolata. Si asa s-a intamplat'', sustine Marijke de Brouwer.
Ciocolata ''prietena'' cu smaltul poate fi gasita deja in magazinele din mai multe tari europene. Produsul poarta o stampila a asociatiei stomatologilor pe care scrie ''dinti fericiti''.
Realitatea TV
http://www.banknews.ro/stire/23342_doua_companii_belgiene_au_inventat_ciocolata_care_nu_provoaca_carii.html