O ceasca de cafea proaspat macinata este foarte utila multor oameni pentru a-i trezi dimineata, insa cercetatorii japonezi considera ca aroma boabelor este suficienta pentru a alunga somnul din creier, potrivit unui studiu. Cercetatorii cred ca aroma boabelor proaspat macinate, si nu bautura in sine, alunga somnul si oboseala din creier.
Expertii spun ca substantele chimice extrase din cafea si raspandite in aer pot constitui o metoda de a revigora persoanele obosite. Cercetatorii de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, au tinut 16 cobai treji, timp de 24 de ore, dupa care i-au expus la aroma boabelor de cafea. Specialistii au descoperit, in urma analizelor creierului acestora, ca mirosul cafelei a impulsionat activitatea unor gene-cheie care promoveaza supravietuirea celulelor in organism si reduc anxietatea.
Gardianul
http://www.banknews.ro/stire/18521_aroma_de_cafea,_o_metoda_de_a_scapa_de_oboseala.html