Potrivit unui studiu realizat de organizatia Salvati Bucurestiul, capitala nu are probleme doar cu traficul. Bucurestiul are o densitate de locuitori cu mult peste media europeana, probleme grave de poluare, dar si o lipsa acuta de spatii verzi.
Traficul este grav afectat de imobilele de birouri construite in zonele supraaglomerate din centru. In acelasi timp, autoritatile locale acorda in nestire autorizatii de constructie in locuri deja suprapopulate.
Astfel, Capitala are o densitate de peste 9.000 de locuitori pe kilometru patrat, in comparatie cu Berlinul care are o densitate de 3.900. Potrivit specialistilor, nivelul de la care confortul social scade acut este de 3.500 locuitori pe kilometru patrat.
Cat priveste poluarea, in anul 2004, media anuala pentru dioxid de azot a depasit cu mult concentratia maxima admisa, la fel si concentratiile de benzen si praful de pe strazi.
Benzenul si praful sunt corelate cu riscul de aparitie a leucemiei, a bolilor respiratorii acute si a bolilor cardiace. Astfel, peste 20.000 din 100.000 de copii au facut bronsita in anul 2006. Alti 3.100 de locuitori din 100.000 au fost internati pentru infarct miocardic acut.
Bucurestiul este si un oras cu putine parcuri, un oras fara locuri de joaca pentru copii si fara baze sportive. Astfel, Bucurestiul are sub sapte metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, fata de 64 metri patrati in Londra sau 83 metri patrati in Stockholm.
Realitatea TV
http://www.banknews.ro/stire/16252_bucurestiul,_un_oras_suprapopulat_si_poluat.html